Versetul zilei

Sunday, March 4, 2012

Călătorie cu trenul

Ai crede uneori că persoanele ce sunt zi de zi alături de tine vor rămâne veşnic acolo, însă de cele mai multe ori se dovedeşte a fi altfel. Viaţa este  la fel ca o călătorie cu trenul. Sunt mulţi pasageri ce călătoresc alături de tine, unii sunt acolo încă de dinainte ca tu să urci, alţii urcă odată cu tine iar ceilalţi pe parcurs.De asemenea sunt pasageri care pot trece neobservaţi pe lângă tine în timp ce alţi pasageri ţi se cuibăresc în suflet.Celor ce trec neobservaţi pe lângă tine nu le simţi lipsa atunci când pleacă pe când ceilalţi  îţi lasă un gol imens în suflet ca semn că au plecat.Pe măsură ce trenul ajunge la destinaţie pasagerii tot urcă şi coboară.Întrebarea este, tu laşi un gol în viaţa lor? Ei îţi vor simţi lipsa ? Îşi vor aminti de tine ca de o persoană bună, care sare mereu în ajutor, o persoană deschisă? Sau abia aşteaptă să pleci? Tu ce laşi în urma ta?
Destinaţia trenului e cerul, până acolo este un drum lung, aşa că haideţi să fim atenţi la modul în care călătorim.

23 comments:

  1. Cu siguranță oamenii care trebuie să fie lângă tine sunt, iar cei care vor o să găsească o cale să rămână! :)

    ReplyDelete
  2. Important e să avem mereu caracterul cristic în noi ca să putem avea partea de acea destinație!

    ReplyDelete
  3. cu totii lasam urme si amintiri in urma noastra...mai multe sau mai putine, mai rele sau mai bune. toata calatoria noastra inregistreaza diferite ritmuri de intelegere si cunoastere. in toata calatoria ne trudesc gandul si realitatea propriei predestinari si impuritatile vietii pamantene...in mare, in realitate, ne confruntam cu opusul mesajului "iubire de oameni", care este un laitmotiv al permanentei. insa singurul indreptar si calauzitor pentru intreaga calatorie este credinta.

    ReplyDelete
  4. cum ramane cu cei care mor? pai asta e chiar simplu. ne rugam pentru ei si le pomenim numele. multumim Domnului pentru timpul petrecut cu ei. stii ca ne vom revedea cu ei intr-o dimensiune perfecta - cea a sufletelor.

    ReplyDelete
  5. Uneori imi puneam si eu intrebarile astea,si in unele momente credeam ca nu le pasa deloc..dar sigur vor simti lipsa mai mult decat credem noi.Si ai perfecta dreptate in tot ce ai zis,cam asa poate fi descrisa,o clatorie cu trenul.

    ReplyDelete
  6. In orice gara ar cobori cineva care sa intersectat cu viata noastra...ii ducem lipsa.Si mai stii cum se zice? In viata esti norocos chiar si atunci cand prinzi ultimul vagon din tren.

    ReplyDelete
  7. Mi-a placut foarte mult comparatia .Toti lasam o amprenta pe timpul petrecut cu ceilalti , acum depinde de amprenta ramasa si aici ma refer la faptul ca noi decidem daca ceilalti ne simt doar lipsa sau daca si sufera dupa noi .

    ReplyDelete
  8. unii aleg din start calatoria spre pamant, nu spre cer.

    ReplyDelete
  9. Cine nu se gandeste la moarte XutZu...

    ReplyDelete
  10. Cel mai bine este sa fi imprevizibil..

    ReplyDelete
  11. am ajuns târziu astăzi pe la tine, poate şi pentru că preţ de câteva ceasuri m-am tot uitat pe geamul trenului, căutând cu privirea, prin gările prin care el a oprit, un chip care îmi este foarte drag. doar că nu a fost să vină în seara asta, dar poate va veni mâine.
    frumoasă comparaţia dintre viaţă şi călătoria cu trenul. este important, fără îndoială, ceea ce laşi în urmă, ce însemni pentru ceilalţi. dar la fel de important este şi cu cine te însoţeşti în această lungă călătorie şi cât de frumoasă ştii să o faci (sau ştiţi să o faceţi).

    ReplyDelete
  12. treb sa avem un caracter doar al nostru sa fim doar noi nici decum sa copiem alt caracter..si sa ridici mereu fruntea sa zambesti tragi aer in piept si mergi mai departe..si sigur o sa jungi al destinatie...

    ReplyDelete
  13. Cat adevar ai spus in aceasta postare:)

    ReplyDelete
  14. Viata este un risc carora multi ii pun capat din pacate..

    ReplyDelete
  15. Nu toate calatoriile cu trenul sunt o placere.

    ReplyDelete
  16. de luat aminte!...frumos ce ai scris!

    ReplyDelete
  17. Cu siguranta fiecare intlanim persoane care ne ramane dragi in suflet!

    ReplyDelete
  18. ai scris foarte frumos toti avem o destinatie si e important cum ajungem acolo

    ReplyDelete