Versetul zilei

Saturday, March 17, 2012

Răutatea,pe primul loc?

Se duce viaţa, se duc şi anii şi ce îţi rămâne? Vorbele rele se păstrează, vorbele bune se uită, am ajuns să fim doar nişte sclavi ai noştri, ai răului, pe cine ar trebui să dăm vina? Oare nu ar trebui să facem ceva în privinţa aceasta? Oamenii erau ma plini de iubire înainte, erau mai săraci dar mai cinstiţi, ce se întâmplă cu noi? A ajuns răul să fie pe primul loc în lume, şi să se promoveze. Peste tot în ziare, în reviste, la tv, la calculator găsim pornografie, iar apoi stăm şi ne întrebăm de unde atâtea pofte, de unde atâtea violuri, de unde atâta stricăciune?
Fără să vrem le facem rău şi celor mici lăsându-i să se uite la desene animate care nu fac altceva decât să le îmbibe mintea cu prostii. Mai peste tot sunt lupte între bine şi rău şi de cele mai multe ori răul e mai puternic.Am ajuns să fim ca la un circ, în care fiecare îşi joacă rolul de amator aşteptând aplauzele publicului. Încotro ne îndreptăm? Suntem orbi, nu vedem că viaţa se scurge şi noi doar o pierdem? Trezirea!!!E timpul să ne deşteptăm, e timpul să trăim pe placul lui Dumnezeu şi nu împotriva Lui.

22 comments:

  1. Replies
    1. gata,ai castigat :)) ce-ai facut, i-ai mituit?:)

      Delete
  2. Sunt total de acord...nimic numai e ce a fost!

    ReplyDelete
  3. Eu le respect deciziile celor care si-au scos Tv-ul din viata . De exemplu : De Craciun in loc sa vad emisiuni frumoase , emisiuni specifice sarbatorilor de Craciun , in toate cele 3 zile ale Craciunului am vazut pe toate canalele doar despre vrajitoare si vraji . La tv se promoveaza in zilele noastre numai ceea ce nu trebuie . Mass-Media in Romania a luat-o rau de tot pe aratura...si lumea dupa ea. Acum vine intrebarea : avem Tv in casa ,dar pentru copilul nostru gasim emisiuni educative la care sa se uite cu drag ? NU!gasim tot felul de ,,bazaconii" si stiri care contin numai accidente , omoruri , sinucideri etc .
    Eu am renuntat foarte mult la Tv...adica nu am renuntat definitiv la el...ma uit doar 2 seri cate 2 ore la el...la doua emisiuni de divertisment, dar restul...nici nu vreau sa aud de el .
    Cred ca acest articol merita citit de toata lumea pentru ca lumea trebuie sa inceapa sa constientizeze ca raul este in jurul lor tot timpul .

    O seara placuta si numai bine ! :x

    Viorel

    ReplyDelete
  4. Să ne rugăm pentru trezire!!!
    Lumea se duce spre prăpastie.
    ana

    anatatarandras.wordpress.com

    ReplyDelete
  5. Foarte adevarat ce zici. Eu cred ca este atata rau din cauza banilor. Pentru ca in zilele noastre totul costa. De la sanatate pana la toate electronicile care au aparut. sunt multi in cautare de bani care practica pronografie. Si de ce vor banii? sa-si faca operatii estetice sa-si cumpere haine scumpe si alte si alte lucruri. Altii sunt rai, tot din cauza banilor, sunt perversi si fac totul pentru a-i castiga.

    ReplyDelete
  6. Cât adevăr! Însă cred că oamenii vor deveni şi mai răi...:( Nu cred că-i poate întoarce cineva de pe drumul pe care au pornit...poate doar Dumnezeu!
    Fiecare suntem influenţaţi de lucrurile rele,de oamenii răi...dar,cu toate acestea trebuie să facem ce ştim noi că e bine şi corect.

    ReplyDelete
  7. Chiar aseară mă gândeam la acest lucru..ei bine,this is it.Lumea n-o putem schimba..fie că vrem,fie că nu vrem.

    ReplyDelete
  8. Asa e... daca oamenii si-ar vedea de treaba lor si ar fi draguti cu oamenii de care le pasa si indiferenti cu oamenii de care nu le pasa... totul ar fi ceva mai bine.

    ReplyDelete
  9. Multi nu tin cont de asta :(

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. daca mai treci pe aici imi lasi si mie un link cu blogul tau pentru ca nu mi se da voie sa-ti vad profilul, multumesc.

      Delete
  11. Uite, simt nevoia sa-ti fac o destainuire pe care o stiu doar cei care ma cunosc personal... acum multi ani eram membrul unei biserici neoprotestante... care mi se parea perfecta... apoi in urma unui concurs de imprejurari am ajuns pastorul ei, si atunci totul s-a schimbat... oameni pe care ai credeam perfecti veneau sa se plinga ca sora lor nu poarta batic, ca fetele din cor vin in blugi ca etc..etc alti veneau sa spuna ca unii poarta cravata.. ca altii fac afaceri in ziua de odihna... si cand am vazut atata rautate si fatarnicie chiar si in biserica am fost uimit... nu imi venea sa cred ce oameni erau cu adevarat in sufletul lor cei care eu ai socotisem perfecti... la cateva zile seful meu (era sef peste mai multe biserici) a venit sa-i semnez niste hartii mincinoase ca sa poata el sa-si justifice niste bonuri de benzina (biserica deconta benzina pentru pastor) si eu asta nu am vrut sa fac... si m-a schimbat... doar pentru ca nu l-am ajutat sa fure... sant 11 ani de cand nu am mai calcat intr-o biserica.... Raul este peste tot, ce vedem noi la TV macar nu e mascat de bine... este pe fata.

    ReplyDelete
  12. “De fapt nu oamenii sunt rai, nici natura umana (egoismul, interesul personal, individualismul)", ci “sistemele perfecte” care anuleaza natura umana si pleaca de la o reconstructie utopica a oamenilor ca sa se supuna.
    Iar “binele” si “raul” sunt judecati morale care nu pot fi decat subiective, depinzand de fiecare om in parte, de setul sau de valori. O curva de pilda, e buna sau rea? Daca il intrebi pe un client satisfacut de-al ei, vei primi in mod sigur un raspuns diferit fata de raspunsul dat de sotia clientului de pilda )). Robin Hood a fost bun sau rau? Pai cei jefuiti de el nu cred ca aveau mare evlavie la hot, dar in mod sigur cei care au beneficiat de jaful lui Hood, chiar daca nu-l incuviintau in mod necesar, aveau o parere total diferita despre hot decat partile vatamate.
    In Crestinism, viziunea asupra moralei este foarte radicala – toti oamenii sunt rai, numai Dumnezeu fiind Singur bun. Dar raportat la om, judecatile morale “bun”/”rau” sunt irelevante si subiective (bun/rau pentru cine?).

    ReplyDelete
  13. imi place modul in care scri pe blog,felicitari !

    ReplyDelete
  14. Lumea a devenit un haos tottal,in care aproape nimeni nu este constient de faptele sale si de consecintele acestora.

    ReplyDelete
  15. devenim mai bogati material dar mai saraci spiritual. cu cat ne creste avutia personala (masurata in bani nu in iubire pentru semeni si in fapte bune), cu atat sufletul nostru se indeparteaza de iubire, de speranta si de credinta.

    ReplyDelete