Versetul zilei

Wednesday, March 14, 2012

Din jurnalul unui copac

"10 martie,
Da! Chiar mă simt în formă azi!Renasc la fel ca-n fiecare primăvară, retras şi neştiut de nimeni, doar eu şi Creatorul meu. Totuşi primăvara aceasta mi-am propus să fiu diferit.Ştiu că am tot fost un copac rău cu ceilalţi, dar acum chiar aş vrea să fac şi eu ceva bun. Sunt cam bătrân şi tare mi-aş dori să fiu împăcat cu toată lumea.Da! Chiar asta vreau să fac.Astăzi putea să fie ultima mea zi de viaţă şi dacă nu a fost înseamnă că Creatorul mi-a mai dat încă o şansă să fac lucrurile bine.Da! Am să profit de ea.Azi cu siguranţă e o zi frumoasă pentru mine, soare afară, soare în mine, soare peste tot.Da! Mă simt bine.

 12 martie,
Au mai trecut câteva zile de când am vorbit ultima oară. Ştiu că mi-am propus să fac lucruri bune, dar să vezi, pomul Ally a fost tăiat ieri şi chiar nu m-am putut abţine să nu mă bucur doar mi-a făcut atâta rău.Da! Regret acum, aş vrea chiar să-i cer iertare. M-am gândit totuşi să ajut la udarea florilor. Da! A fost idee bună, până când mi-am adus aminte că mai am nişte reviste de citit.Eh, lasă pe mâine, cine a zis că trebuie să le fac pe toate azi? Da! Mâine am să le fac.

14 martie,
Adevărul este că nu mă simt prea bine nici fizic şi nici sufleteşte, copacul Moarte mă cam cheamă la el, i-am zis să mă lase în pace, nu am timp de el doar am de îndreptat lucruri...
Of, of... doar am irosit timpul, cea de-a 2a şansă s-a dus.Îmi pare rău acum, dar ce să fac?"

Morala: Nu aşteptaţi să treacă timpul pentru a face un bine, pentru a vă cere iertare, sau a spune un: "îmi pare rău", " te iubesc" pentru că s-arputea ca  2 a oară să nu mai aveţi această şansă.

16 comments:

  1. cat de adevarat... atunci cand crezi, gasesti curajul, nu-i asa? :)

    ReplyDelete
  2. Cat de tare e postarea astaa. Tocmai m-ai inspirat pentru ceva :)

    ReplyDelete
  3. Foarte frumos .Mi-a placut enoooorrm de moolt :x

    ReplyDelete
  4. stii ca avem foarte multe de invatat de la copaci?

    ReplyDelete
  5. asa e ....si totusi eu am primit mai multe sanse :P

    ReplyDelete
  6. Da... e mai bine sa le spui si sa nu fii auzit decat sa nu le spui deloc...

    ReplyDelete
  7. Asa este , multi oameni nu procedeaza asa si nu mai au a 2-a sansa :(

    ReplyDelete
  8. Uneori timpul fuge fara sa il lasam noi.

    ReplyDelete
  9. bine zis, frumos blog.bine te-am gasit

    ReplyDelete