Versetul zilei

Friday, September 21, 2012

Cum comunicăm cu cei din jur?

Adevărul este că uneori cuvintele rămân doar nişte simple idei aşezate pe o pagină de hârtie sau spuse cândva.Există oameni care încearcă să transmită ceva important prin ceea ce spun, dar ascultătorii încep să dispară.Am observat că oamenilor le place mai mult să vorbească, poate uneori nu au nimic de spus dar vorbesc aşa numai ca să fie ei cei ascultaţi.În ziua de azi nu se mai poate vorbi de comunicare pentru că a comunica nu înseamnă doar a spune ce ai de spus ci înseamnă a face schimb de idei cu persoana de lângă tine şi a fi sigur că persoana respectivă a îneţeles exact mesajul tău iar tu exact ce a vrut ea să spună.De multe ori nu mai este aşa.Una vorbeşti tu, alta înţelege ascultătorul şi mesajul se pierde undeva pe drum.Aia nu se poate numi comunicare.
În felul acesta multe gesturi se pot înţelege greşit şi de asemenea multe cuvinte pot fi interpretate în mod incorect.
Ce părere ai despre comunicare, este activă în viaţa ta?

9 comments:

  1. In ceea ce priveste comunicarea pot spune urmatorul lucru : ,,Suntem stapani pe propriile cuvinte , dar nu suntem stapani pe intelesurile tale!" astfel pot spune ca noi putem transmite un mesaj cat mai corect exprimat si mai coerent dar tot vor exista oameni care vor intelege doar ceea ce vor ei !

    ReplyDelete
  2. Mie imi este greu, dar ma bucur ca mai sunt si oameni care au cate ceva de spus si profit de ei:)

    ReplyDelete
  3. Da.. trebuie sa iti alegi foarte bine cuvintele , mai ales daca vorbesti cu o persoana straina . ^^

    ReplyDelete
  4. mda...sunt sociabila si nu pe fb... imi place sa ma implic in diferite chestii...

    ReplyDelete
  5. Imi place sa comunic,dar cu rost.Nu vorbesc dor de dragul de a vorbi,pentru ca mi se pare ca multa lume face risipa de cuvinte in ultima vreme.Sunt multi cei care vorbesc mult si prost...

    ReplyDelete
  6. Imaginea e foare sugestiva...cam asa comunica omul contemporan.

    ReplyDelete
  7. Comunic atat cat e necesar.. nu sunt genul care se omoara sa stie tot ce au facut altii in weekend si nici sa-i lase pe altii sa stie... cel mai mult palavragesc acasa, unde ma simt cel mai confortabil.

    ReplyDelete
  8. Eu sunt foarte socială şi sunt de părere că e o calitate, acum depinde şi de persoanele cu care socializăm, până la urmă nu ne putem deschide unor oameni complet diferiţi. Dar de multe ori am observat că lipsa comunicării duce la conflicte, aşa că omul, fiind o fiinta rationala, ar trebui sa isi rezolve problemele prin comunicare.

    ReplyDelete