Versetul zilei

Monday, September 10, 2012

Trupul & Sufletul

Oamenii sunt formaţi din două părţi.O parte este trupul iar cealaltă parte este sufletul.De trup, au mereu grijă: îl îmbracă, îl hrănesc şi aleargă peste tot unde este nevoie numai ca să se simtă bine, să fie totul comod.În schimb sufletul îl lasă gol, amărât şi flămând. Rareori privesc oamenii în oglină şi îi observă pe amândoi, iar de cele mai multe ori atenţia le cade din nou pe trup, când în sfârşit se satură să privească trupul privirea lor se duce către suflet, îl văd că este dezbrăcat şi vai de el dar cu toate acestea îşi spun :"nu azi, mâine, azi nu am timp".
Într-o zi la un mormânt rece va fi prezent un trup, unul care se va descompune, şi un suflet care va fi veşnic.Oare cât de nefericit va fi acel om când va realiza că s-a trudit atât de mult pentru ceva ce era trecător dar nu a ridicat nici măcar un deget pentru ceva sfânt şi veşnic?
Dumnezeu v-a creat cu iubire şi v-a ales să ajungeţi în cer cu El, să fiţi copii de Dumnezeu, dar voi ce faceţi cu acest dar? Nu lăsaţi sufletul să moară de foame şi de frig. Aveţi grijă de el, îmbrăcaţi-l cu ce aveţi mai frumos şi hrăniţi-l mai ceva  ca pe trup pentru că este cea mai importantă comoară pe care o aveţi.

10 comments:

  1. Oamenii sunt bombardati cu imagini, informatii, pe care le preiau fara sa le filtreze. Isi lasa vietile in mainile unor oameni care doar profita de pe urma lor. O societate de consum.
    „Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om in schimb pentru sufletul sau?” – Matei 16:26

    ReplyDelete
  2. As vrea sa pot sa cred in Dumnezeu cu adevarat..

    ReplyDelete
  3. Asa este sufletul este cel mai important si de aceea de fiecare data pun pret numai pe el ,sufletul conteaza cel mai mult chiar daca majoritatea nu apreciaza asta ci ce vad nu ce simt ,e trist.Mi-a palcut foarte mult postarea. >:D<

    ReplyDelete
  4. Este uimitor cat de naivi puteam sa fim uneori.

    ReplyDelete
  5. De multe ori neglijam tot ceea ce este inauntrul nostru doar pentru a ne imbunatati exteriorul...

    ReplyDelete
  6. In final,sufletul e de 100 de ori mai important decat trupul!

    ReplyDelete
  7. Ce fac oamenii cu acest dar ? Il neglijeaza...iar uneori isi bat joc de el (din pacate). Insa se spune ca toti oamenii isi vor invata lectiile si nu va pleca nimeni de-aici cu lectia neinvatata !

    ReplyDelete