Versetul zilei

Saturday, February 20, 2016

Încă nu ai găsit omul potrivit

Sursă imagine: www.deviantart.com

Nu este pentru prima oară când văd o fată singură care se întreabă cu ce a greșit de nu are nici un iubit. Nu este prima oară când dau de fete care se simt nesigure din cauză că băiatul de care le place lor nu le acordă nici o atenție, ba mai mult, se pare că nici unul dintre băieți nu le bagă în seamă.

Ce e în neregulă cu mine?

Mult timp am fost și eu în această postură. Mă întrebam ce e greșit la mine, sunt prea slabă? Eram într-adevăr chiar foarte slabă în acea perioadă. Dar datorită unui ”el” am început să devin complexată. Mă uitam mereu pe stradă după alte fete și mă întrebam oare eu sunt mai slabă decât fata aia? Îi ziceam prietenei mele : ”O vezi pe fata aia? Cu cât sunt eu mai slabă decât ea? E diferență mare?” vă dați seama ce fel de gânduri aveam.

Mult timp mi-am dorit să fiu ca alte fete. Mă uitam la una și la alta și mi se păreau mai frumoase decât mine, aveau acel ceva pe care eu nu îl aveam. Ele puteau să râdă în fața unui băiat, puteau să vorbească cu el, puteau să se bage în seamă și să îi intre pe sub piele pe când eu nu știam nici să vorbesc, nici cum să mă aranjez și nici ce să fac.

Am fost cu o persoană înainte soțului meu și asta mi-a încărcat sufletul destul. Nu, regret că nu am fost cu mai mulți băieți, de fapt dacă aș întoarce timpul înapoi mi-aș dori să aleg să mă păstrez. Mi-aș dori să îi pot dărui sufletul meu întreg soțului meu și nu resturi. 

Ce  nu înțelegeți voi fetelor, care vă doriți cu ardoare pe cineva, pe oricine care să vă iubească, este că nu orice ”el” are dreptul la inima voastră. Încuiați-vă inima și țineți-vă cheia pentru acela care vă va iubi sufletul și nu trupul.

Nu e absolut nimic în neregulă cu voi, credeți-mă! Nu sunteți prea slabe și nici prea grase. Nu e vorba de personalitatea voastră, nu contează că sunteți timide sau îndrăznețe. Nu e nimic greșit la voi!

Veți fi iubite. Dar iubirea are rândul ei. Nu e pentru toată lumea la fel. Nu vă încărcați sufletul cu fiecare ”el” care vă acordă atenție și nici nu vă mai stresați pentru fiecare ”el” care nu vede dincolo de aparențe.

Stați liniștite, cine vă va iubi cu adevărat vă va accepta oricum, vă va iubi și grase și slabe și timide, și îndrăznețe.

Nu e nimic în neregulă cu tine, încă nu ai găsit omul potrivit, asta e tot!

14 comments:

  1. Nu stârniți dragostea până nu vine ea :P Toate își au vremea lor și vor veni la momentul potrivit :P

    ReplyDelete
  2. Cate se leaga in viata de rabdare..si credinta!
    Foarte frumos si spus! :)

    ReplyDelete
  3. Ooo daaa,de cand asteptam un astfel de articol ! :D fii binecuvântată :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fii binecuvântată, și tu!
      Nu știam că îl aștepți :D dar uite că a venit.

      Delete
  4. Asa este, exista multe fete care trec printr-o astfel de perioada, si eu ma regasesc in ceea ce spui. adolescentii isi doresc multe si se framanta mult. Privind din perspectiva de acum, imi dau seama cat m-am consumat aiurea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, și eu la fel, dar persoanele care se confruntă acum cu astfel de sentimente nu vor ști nici ele lucrurile astea de cât când se vor vedea mai târziu... la fel cum toate facem de altfel, vedem lucrurile mai târziu. De aceea am vrut să le-o spun....

      Delete
  5. Foarte frumos spus. Eu ca si baiat ma gandesc de multe ori ca trebuia sa ma pastrez pentru viitoarea mea sotie. Nu sa "rup" bucati din mine si sa le dau in stanga si in dreapta fara pic de intelepciune. Acum ca sunt logodit chiar stau si ma gandesc la acele sentimente si momente impartite unde nu trebuia. Chiar regret.

    Sper ca si baietii sa citeasca si sa ia seama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Felicitări! :)

      Da, și eu pățesc la fel acum...

      Știu că articolul e cumva adresat femeilor, dar și eu cred că pot citi și băieții...

      Delete
  6. Cred că fiecare dintre noi, fetele, am trecut prin așa ceva. Cred că într-o oarecare măsură e ceva normal la vârsta adolescenței si e ok atâta timp cât nu se cade într-o altă extremă.

    De păstrat inima pentru alesul inimii e mai greu, mai ales în adolescență, asta pentru că fiecare persoană care-ți intră în suflet îți poate da impresia că e cel ales. Așă că îți ia ceva timp și experiență să înțelegi și să înveti să citești anumite lucruri. Eu întotdeauna m-am lăsat în voia inimii și deși de multe ori am greșit, am luat-o ca pe o învățătură în ale dragostei.

    Frumos articol, te îmbrățișez!

    ReplyDelete