Versetul zilei

Thursday, February 18, 2016

Fetelor, sunteți frumoase!

Sursă imagine: http://the-blue-mockingbird.tumblr.com/

Fetelor le-aș spune să nu se mai agite, să nu se mai streseze pentru că sunt frumoase. 

Nu aveți nevoie de o tonă de fond de ten, de un luciu de buze și de un rimel pentru a ieși din casă. Nu aveți nevoie să răscoliți întregul dulap doar pentru a găsi o ținută care să vă vină bine, voi sunteți frumoase oricum.

Sunteți frumoase atunci când plângeți, când chipul vă e acoperit de lacrimi, dezgolit de orice urmă de machiaj.
Sunteți frumoase atunci când vă ciufulește vântul părul. Când oricum v-ați aranja plete vă zboară prin toate direcțiile.
Sunteți frumoase atunci când purtați pijamale sau un tricou larg. 

Fetelor le-aș spune să nu se mai simtă singure și neprețuite pentru că sunt iubite. 

Doar pentru că acel ”el” nu s-a uitat la tine nu înseamnă că nu ești prețioasă. 
Sunteți iubite de lumea întreagă, pentru că voi veți deveni într-o zi mame, vă veți îngrășa, și veți trece prin dureri dar veți zâmbi.
Sunteți iubite pentru că știți să fiți gingașe, purtați o iubire de mamă în voi. Voi, fetelor știți să mângâiați.
Bărbatul care vă va cere într-o zi mâna vă va iubi pentru felul în care îl veți alinta și-l veți îmbrățișa, pentru fiecare cuvânt de dragoste pe care i-l veți spune, pentru fiecare încurajare și pentru grija pe care i-o veți purta.
Bărbatul care va vedea într-o zi sclipirea din ochii voștri și iubirea din sufletul vostru vă va iubi, pentru că va ști că a găsit în voi ceea ce căuta de multă vreme, o comoară.

Fetelor, știu că vă comparați una cu alta, știu că alte femei vi se par mai frumoase, mai stilate, mai elegante și mai bune decât voi, dar credeți-mă, fiecare dintre voi este unică, fiecare dintre voi are ceva aparte, fiecare are frumosul ei. Nu aveți nevoie de astfel de comparații. 

Fetelor, sunteți niște flori alese. Sunteți alese pentru a fi mâna care mângăie, gura care spune o vorbă dulce, ochii care văd doar frumusețea. 

Știu că uneori obosiți, știu că lumea amară vă cuprinde în treacăt, știu că uneori aveți impresia că nu sunteți de ajuns, dar amintiți-vă că sunteți frumoase, prețioase, iubite și mai mult decât atât
amintiți-vă că sunteți fiice de Rege.

P.S. Pentru cei interesați va urma un astfel de articol și pentru băieți. :)

9 comments:

  1. suntem :)
    asteptam si articolul despre baieti!

    ReplyDelete
  2. optimismul tau si incurajarile tale sunt de o candoare deosebita, am sa trimit tinerelor din preajma mea sau de mai departe aceasta postare

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulțumesc! Chiar cred în ce am scris și doresc ca și alte fete să o creadă! :)

      Delete
  3. Eu am o vorbă legat de asta cu machiajul. Eu consider că o fată e cu cât mai frumoasă cu cât folosește mai puțin machiaj. Am văzut fete cărora le stătea bine și îîmbrăcate cu un sac de rafie. NAturalețea e frumoasă. Și nu știu dacă ai observat dar nouă ne stă cel mai bine așa cum ne-a lăsat Dumnezeu. O fată brunetă, dacă se face blondă, poate îi va sta bine, dar sigur îi stă mai bine brunetă. Sau dacă e blondă natural și se face roșcată sau brunetă s-ar putea să nu îi sta la fel de bine. Sau culoarea ochilor. Se potrivește perfect cu restul feței :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Să știi că și eu cred la fel...de multe ori când am văzut o fată vopsită am zis că mai bine îi stătea în culoarea ei naturală :)

      Da, sunt de acord cu tot ce ai zis, e păcat însă că noi nu vedem asta uneori și nu ne dăm seama...

      Delete
  4. Frumos ai scris şi ai dreptate. Suntem frumoase aşa cum suntem, indiferent câte defecte ni se pare că avem, indiferent câte critici primim uneori şi în ciuda tiparelor nerealiste ale societăţii.

    Şi mai mult de atât, frumuseţea vine din interior. Dacă ne păstrăm sufletul curat şi luminos, se va vedea mereu la exterior :)

    ReplyDelete