Versetul zilei

Friday, December 10, 2010

E normal sa fii sanatos???


Si de ce sa tac cand pot spune lumii intregi cat de bun a fost El cu mine? De ce sa tac cand  le pot spune celor din jurul meu despre Dumnezeul meu vesnic si puternic, despre dragostea Lui imensa, despre jertfa de la Golgota si despre maretia Lui?
Unde eram eu fara El? De ce uitam adeseori ca tot ceea ce avem este de la El? De ce uitam ca nu este ceva normal sa fii sanatos.Da, ai citit bine, nu este ceva normal sa fii sanatos.
Daca azi dimineata tu te-ai putut ridica pe picioarele tale si ai putut sa faci cativa pasi, trebuie sa stii ca esti binecuvantat, altii nu pot sa o faca, ei stau intr-un scaun cu rotile.
Daca ai putut azi dimineata sa tii lingura si cana de ceai in mana, trebuie sa te consideri un om fericit, altii nu au degete, si de ce spun asta? Pentru ca atunci cand am fost la spital ,pentru programare, am vazut acolo un baietel care trebuie sa fi avut intre 6-7 ani sau mai putin, nu stiu exact dar stiu ca nu avea degete, adica le avea dar nu erau intregi erau mai mult pe jumatati, nu stiu din ce cauza si mai stiu insa ca era si adoptat, de acea femeie ce era cu el.
Daca astazi ai putut sa vezi fulgii de nea stralucitori de afara, trebuie sa te bucuri pentru ca altii nu au vazut niciodata un fulg de nea, sau o floare.
Sunt multe lucruri pentru care noi ar trebuie sa ne dam seama cat de mult ne iubeste El pentru ca puteam sa fim la spital pe un pat stand si asteptand sa vina cineva sa faca ceva ca sa ne treaca durerea, puteam sa fim orfani , puteam sa cautam mancare intr-un cos de gunoi, dar uite, ca noi avem tot ce ne trebuie si nu e pentru meritul meu si nici al tau ci pentru ca Dumnezeu m-a iubit,te-a iubit si ne iubeste! Ai grija ce faci, El te vede si s-arputea ca intr-o zi sa iti para rau pentru ca nu ai apreciat ceea ce ai avut.Mie asa mi s-a intamplat.
Deci ce spui, e normal sa fii sanatos? Si daca raspunsul tau este da, atunci spune-mi te rog, de ce tot mai multi oameni sufera de cate o boala?Crezi tu ca esti mai bun ca ei?

16 comments:

  1. aces text mere mana in mana cu ce zice Jules Renard in citatul urmator : " Daca ar trebui sa ne gandim la tot norocul pe care la-am avut fara sa-l meritam, n-am indrazni sa ne plangem de nenoroc. "
    de obicei oamenii spun " eu nu am noroc" sau "n-am eu norocul asta" sau alte fraze .. insa nimeni nu se gandeste ca noi avem noroc doar ca nu realizam ca este cu noi ... adica toti avem noroc in anumite lucruri
    de ex: avem noroc ca suntem sanatosi sau ...nu stiu ... avem noroc ca suntem in viata

    ReplyDelete
  2. Mda, mai lovit unde mai doare cel mai mult ...
    De 1-2 luni tot pe la medici am umblat ... tratamentul ce-am primit, ar trebui sa rezolve problemele sanatatii mele, dar nu e asa ...
    Iti multumesc pentru articol si pentru invatatura pe care ne-o dai!

    ReplyDelete
  3. ar fi normal sa-I multumim pt tot dar... atunci cand ai, uiti de ce si pt ce ai

    ReplyDelete
  4. exact ... stii vorba aia sa moara si capra vecinului ... asta se aplica in lume si cea cu, curetea vecinului.

    ReplyDelete
  5. dap...se pare ca tre sa fac postarea aia!Am avut de gand sa nu mai fc postarea care urmeaza dar ma cercetat primele fraze din postarea ta:) (temerile astea....off) foarte frumos ai scris in fiecare zi avem privilegii de care nici nu ne dam seama, credem ca este normal sa avem dar in realitate nu ne dam seama cat de privilegiati suntem.

    ReplyDelete
  6. Realizează cineva toate lucrurile astea?!
    Nee! Doar atunci când rămânem fără, când pățim ceva sau vrem ceva... abia atunci ne amintim toate aceste. Unde o să ajungem?! :(
    A... am uitat să-ți mulțumesc pentru comentarii și aș vrea să te felicit pentru tot ceea ce faci! :)

    ReplyDelete
  7. Mi-ai amintit de tatal meu si de o intimplare. El era impotriva pocaintei mele in 2002. Odata am avut o discutie aprinsa pornit de la starea lui nasoala. Am incercat sa-l incurajez si sa-i indrept atentia spre Dumnezeu. El a rabufnit ca daca nu lucram cu mainile noastre, Dumnezeu va arunca cu paine din cer?
    I-am raspuns: dar tata, ce zici de faptul ca El ne da putere, tarie, sanatate in fiecare zi? Ce ai spune daca maine dimineata fara ajutorul Lui Dumnezeu sa nu iti mai poti misca degetele? El ne tine tata! Discutia pe cat de repede s-a aprins la fel de repede s-a stins.
    Nu au trecut cateva zile de la discutia noastra si intr-o Sambata dimineata, tata a cazut, iesea de la baie. Alarmati am fugit la el cu fratele meu. Era gata.A facut accident vascular si a paralizat. Ziele alea am realizat ce mult conteaza sa nu depinzi de altii. Sa nu mai poti merge la toaleta, sa nu te mai poti imbraca singur. Abia saptamana urmatoare de la faza aceea mi-am amintit de discutia noastra si acest eveniment tragic. M-am cutremurat.
    Inca un aspect important: botezul meu avea sa urmeze chiar in saptamana aia si nu stiam cum voi reusi sa ii comving sa nu ma opreasca. Toate aceste circumstante insa au diminuat conflictul intre familie si eu. Asa ca am avut cale libera spre botez.
    Cu o alta ocazie intr-un mesaj Biblic am auzit o predica din DEUTERONOM 8 si mi-am amintit de acest eveniment, efectiv am plans de cercetare.
    Am stiut ca Dumnezeu imi vorbise in ziele acelea si imi cerceta familia.

    ReplyDelete
  8. As fi dorit sa postez tot capitolul ala, dar va las doar cu un verset:
    Deuteronomul 8:17
    Vezi să nu zici în inima ta: "Tăria mea şi puterea mâinii mele mi-au câştigat aceste bogăţii."

    Deuteronomul 8:18
    ...Ci adu-ţi aminte de Domnul, Dumnezeul tău, căci El îţi va da putere să le câştigi, ca să întărească legământul încheiat cu părinţii voştri prin jurământ, cum face astăzi.

    ReplyDelete
  9. foarte frumos, nu e frumos ca i s0a intamplat asa ceva, nu vreau raul nimanuii, sunt frumoase modurile prin care Dumnezeu gaseste intotdeauna ceva prin care sa laucreze la inimile noaster.Slavit sa fie El

    ReplyDelete
  10. Cu teama si rareori spun aceasta marturie, dar este acolo in inima mea.

    ReplyDelete
  11. si o sa ramnaa acolo, pentru ca prin ea Dumnezeu isi proslaveste numele.

    ReplyDelete
  12. de ce să taci când le poţi deschide ochii şi lor,celor care nu vor să ştie.

    ReplyDelete
  13. Cat de frumos ai scris! >:D< :* Ai dreptate, adeseori uitam ca noi avem ceea ce altii poate nu au. Si uitam sa-i multumim lui Dumnezeu pentru tot ceea ce ne-a daruit, mai ales sa-i multumim pentru viata, pentru existenta noastra, caci fara El n-am fi putut exista.

    >:D< :*

    ReplyDelete
  14. In primul rand vreau sa-ti spun ca ai un blog foarte calduros, iar postarile tale sunt foarte frumoase!:)
    Mi-a placut mult aceasta postare, ai scris niste lucruri foarte adevarate si care ar trebui sa ne dea de gandit la toti!Din pacate, de cele mai multe ori, ne pare rau prea tarziu si abia atunci realizam ce am pierdut...
    Dumnezeu insa exista ca sa ne lumineze si sa ne ajute asa ca poate vom realiza cu totii ca suntem norocosi pentru ceea ce avem si vom fi recunoscatori.:)

    ReplyDelete
  15. si eu sunt curioasa de reactii...adica tre sa ai ceva curaj sa-ti pui pe internet la vedere "filmul vietii tale" dar numele Lui este proslavit prin asta iar de lucrul acesta ma bucur si daca cineva isi schimba viata...slava Domnului

    ReplyDelete