Versetul zilei

Tuesday, February 14, 2012

Corigenţi în dragoste?

Ce să mai vorbim despre dragoste? Că am tot vorbit şi am ajuns să o plasăm prin toate colţurile , i-am dat tot felul de înţelesuri şi degeaba. Am picat examenul. Nu ştim să iubim?  Ne este uşor să trecem la multe alte capitole şi vai, ne place să ne lăudăm cu isteţimea noastră dar când vine vorba de dragoste suntem corigenţi. Ziua îndrăgostiţilor să fie oare? Ziua dragostei? Nu, dragostea se sărbatoreşte în fiecare moment, ea nu are o zi anume. Dar, de! Oamenii au o zi pentru toate, o zi pentru băut, o zi pentru jucat cărţi, o zi pentru spălat maşina, o zi pentru filme, o zi pentru plimbat câinele şi dus gunoiul, o zi pentru mers la biserică, era normal să aibă şi o zi pentru dragoste nu? 
Suntem aşa săraci în dragoste, suntem aşa amatori! Normal că nimeni nu s-a născut învătat însă se pare că ne este tare greu să învătăm ce înseamna să iubesti. Oare asta să fie? Nu! Adevărul este că suntem leneşi şi de aceea rămânem mereu corigenţi, nu vrem să iubim, ne este frică că o să fim răniţi, şi aici îmi vine să râd, ştiţi de ce? Pentru că oricât ne-am feri de dragoste tot dăm de ea şi tot suntem răniţi.
Şi cel mai trist este faptul că L-am izgonit pe Dumnezeu, cel care ar fi trebuit sa ne înveţe dragoste.

28 comments:

  1. majoritatea "iubesc" din interes

    ReplyDelete
  2. ,,Şi cel mai trist este faptul că L-am izgonit pe Dumnezeu, cel care ar fi trebuit sa ne înveţe dragostea."

    Frumos ai spus. Sa nu uitam ca Dumnezeu este Dragoste si numai El ne poate invata cum sa iubim cu adevarat.

    ReplyDelete
  3. Oarecum eu nu sunt corigent , doar ca nu am gasit persoana cu care sa am aceeasi lungime de unda daca se intelege ce vreau sa spun .Nu pot sa pornesc o relatie cu o persoana pe care o stiu si stiu ca nu va merge si ca totul inseamna un timp ratat degeaba . (poate sunt dur dar acesta este adevarul) .Doua caractere opuse nu se pot intelege .Mai este si mesajul Ioanei , si ii dau dreptate . In 99,9% din cazuri (pe care personal le-am vazut) baietii sau fetele iubesc datorita banilor ...deci este urmarita partea materiala , iar partea spirituala (adevarata iubire) este data la o parte .
    Poate gresesc ca sunt asa sau nu ...dar eu nu incep nici-o relatie daca nu este iubire. Eu imi voi cladi un camin din iubire (nu din interese si nici parti materiale) . Un camin construit din iubire nimeni nu il poate distruge pentru ca iubirea este Dumnezeu si nimic nu este mai presus de Dumnezeu .

    *parerea mea !

    ReplyDelete
  4. ai dreptate , nu este necesară o zi pentru a serba dragostea..cu atât mai puţin una împrumutată , desigur , de la americani .
    în ziua asta dedicată dragostei , eu văd mai multă falsitate şi gesturi silite , obligaţie decât dragoste adevărată.

    ReplyDelete
  5. Cata dreptate ai! Daca Dumnezeu este dragoste, la ce bun sa mai avem o zi pentru ceva ce nu avem.
    Dragostea devin doar cuvant, a carui ineles este doar in dictionar nu si in suflete!
    Bravo!

    ReplyDelete
  6. Cata dreptate ai! Dragostea devine doar o notiune in dictionar a carei semnificatie o presimtim dar nu o cunoastem!
    Bravo pentru un eseu care incurajeaza sa iubim.
    :*
    Si Felicitai cu ziua speciala! :)

    ReplyDelete
  7. Copilo,
    Tu ai experiența unui înțelept, cu sufletul mare, mare cât totă iubirea!

    ReplyDelete
  8. Ai vorbit foarte frumos,dragostea se sarbatoreste in fiecare zi,dar probabil aceasta zi reprezinta apogeul,ziua in care trebuie sa iubim,doar atat :)

    ReplyDelete
  9. Frumoasa ganduri! :)
    Seara placuta!

    ReplyDelete
  10. o zi pentru dus gunoiul :))! O ador, si ador acest post:)

    ReplyDelete
  11. Acesta zi pe care dupa cum vezi o sarbatorim si noi,este o zi imprumutata de la altii...pai pentru iubire iti trebuie o zi speciala?

    ReplyDelete
  12. da...asa e ai dreptate...si unele persoane iubesc doar din interes si uita ce e dragostea....sa daruiesti fara sa primesti nimic in schimb....sa iubesti in toate zilele.....si multi se intreaba ce e dragostea cand raspunsul este foarte simplu si il gasim in biblie

    <>

    ReplyDelete
  13. Imi plLa dragoste toti suntem corijenti - intr-un fel sau altul :) mereu o sa existe ceva nou de invata, de adaugat

    ReplyDelete
  14. nu strica nimanui inca o sarbatoare, chiar de multi nici macar nu stiu de unde provin semnificatiile sale. dar de ce nu astepti dragobetele? atunci dragobetele saruta fetele...
    nu, nimeni nu l-a izgonit pe dumnezeu. oamenii inca il cauta...

    ReplyDelete
  15. "oricât ne-am feri de dragoste tot dăm de ea şi tot suntem răniţi"...dragostea ar trebui sa ne implineasca, sa ne faca fericiti...asta pana dureaza! Dupa parerea mea, multi nu stiu, nu pot, nu vor sa intretina dragostea pe care o au fata de cineva.

    ReplyDelete
  16. Nu a ajuns iubirea inca pe Pamant ;))

    ReplyDelete
  17. Dragostea asta!
    Dupa mine e mult mai bine fara ea.

    ReplyDelete
  18. Mult timp am impartasit si eu aceasta idee... ca dragostea nu are nevoie de o zi speciala pentru a fi sarbatorita si am lasat sa treaca sarbatoarea fara sa ma bucur.
    Cu timpul am vazut ca este gresit... nu pentru ca nu iubesc, ci pentru faptul ca luata cu prea multa munca si activitati, uitam sa-mi exprim dragostea desi o aveam in inima... dar nu era momentul pentru un gest, o floare, un cadou.

    Ieri insa a fost deosebit. Desi a fost o zi de iarna friguroasa, am intalnit atat de multi oameni care duceau o floare, un buchet de flori cuiva. Purtau cu ei flori, intr-o zi geroasa de februarie. Mi s-a parut extraordinar. Nu putem face asta zilnic... dar daca nu ar exista o zi de sarbatoare, am amana pentru un "candva".
    Asa ca eu primesc orice sarbatoare cu bratele si inima deschisa.

    ReplyDelete
  19. Nu este nevoie de o zi anume pentru a sarbatori iubirea.Iubirea este in fiecare zi sarbatorita ..

    ReplyDelete
  20. Ceea ce ai spus tu aici e sută la sută adevărat.
    A iubi e un verb mare şi puţin ştiu a-l conjuga.
    Ca de obicei, o vizită la tine pe blog mă face să mă simt mai bine:*


    P.S: scuză-mi lipsa, timpul...
    Dar am revenit!

    ReplyDelete
  21. Dragostea nu o putem explica. O putem doar simţi. Iar atâta timp cât avem lângă noi pe oamneii dragi, înseamnă că nu am picat examenul.

    ReplyDelete
  22. Da, ai dreptate, trebuie sa iubim in fiecare zi, nu doar de Valentine. Dar uneori, nu stiu, deoarece suntem prea mici[unii] , sau nu intelegem adevaratul sens al acestui cuvant, "dragoste ", defapt credem ca il intelegem dar ne inselam, si astfel confundam dragostea cu atasamentul sau chiar k dependenta. Parerea mea! :D

    ReplyDelete
  23. "Dacă dragoste nu e, nimic nu e"... nu concep viaţa fără iubire ! Şi totuşi există iubire ! Şi totuşi mai credem în noi! Nu nega tot! Da, iubirea nu continuă de multe ori aşa cum a început, dar este atât de frumoasă încât este păcat să nu crezi în ea. Pentru iubire se luptă, se luptă cu puterea inimii. Iubirea reuşeşte acolo unde crezi cu nu se mai poate face nimic. Sunt bunică şi-ţi spun un adevăr trăit. Să nu pierzi nici o clipă care îţi poate oferi iubire fiindcă este tot ce poate fi mai frumos în viaţă ! Să nu uiţi ceea ce am scris acum, aici. Cândva - mai devreme sau mai târziu - îmi vei da dreptate.

    ReplyDelete
  24. Nu e nevoie de o zi anume sa iubim si sa fim iubiti!

    ReplyDelete