Versetul zilei

Saturday, February 18, 2012

Nu-ţi uita zâmbetul acasă!

Atunci când pleci într-o călătorie sau pur şi  simplu ieşi din casă întotdeauna iei ceva cu tine. Fie că este vorba de nişte bani, fie că este vorba de telefon, de căsti şi de mai ştiu eu ce.
Însă mai tot timpul oamenii uită  să-şi ia  zâmbetul cu ei.
De ce spun asta?
Pentru că în fiecare zi văd pe stradă oameni alergând, oameni grăbiţi, oameni cu feţele mult  prea serioase, prea încordate.Oameni care nici măcar nu-şi fac timp să se uite pe unde merg, pe lângă cine trec. Şi rareori se întămplă să mai fie câte unul zâmbind, vorbind cu un copil sau admirând ceea ce este în jur. Deseori văd părinţii cum îşi ceartă copii de abia 2-3 anişori, cînd de fapt nici măcar nu e vina lor. Mă întristează lumea aceasta care merge în neştire spre nicăieri. Când se vor trezi?  Când îşi vor lua cu ei zâmbetul din casă?  Un zâmbet nu trebuie să fie ascuns, ci la vedere şi să fie curat, sincer ca să îi lumineze şi pe alţii. Nu-ţi uita zâmbetul acasă, el e mai de preţ decât telefonul mobil şi decât orice altceva, ia-l cu tine oriunde ca să fii împlinit şi ca să îi faci fericiţi pe cei din jur. O persoană care zâmbeşte emană o dispoziţie bună şi îi atrage pe cei din jur, îi ridcă!

20 comments:

  1. Intrebarea e daca mai au zambetul acasa ? Daca mai au zambet? Asta e si mai trist!!!

    ReplyDelete
  2. daca nu zambesti semeni cu o leguma :))

    ReplyDelete
  3. E incredibil cat de multa dreptate ai. Lumea uita sa zambeasca, iar zambetul este probabil cel mai pretios lucru pe care oricine il poate detine.

    ReplyDelete
  4. ai foarte mare dreptate. Eu incerc de fiecare data sa zambesc desi atunci cand merg pe strada ma gandesc la alte lucruri, triste poate, si fiind serioasa nu imi dau seama ca as avea o multime de motive care sa ma faca sa zambesc. Primul, ar fi acela ca sunt sanatoasa si vad lumina zilei.

    ReplyDelete
  5. corect ...sa zambim indiferent de situatie...ar fi mai frumos asa

    ReplyDelete
  6. Pe o parte si Flyerboy are dreptate .Cateodata unele persoane nu au zambetul pe buze pe drum pentru ca nu il are nici acasa .
    Traim ca intr-o lume alb-negru si in care foarte rar mai vedem in aceasta lume gri un om colorat (din pacate) .S-a ajuns sa se ,,bantuie" pe drum :))

    ReplyDelete
  7. ai dreptate.. ne gasim multe scuze, desi toti o facem.. ce sa zic.. si eu merg pierduta pe strada, si mai rar ma apuca cate-o fericire din senin si ranjesc singura..:))..
    imi aduc aminte de povestioara aia cu catelusul vesel si cel trist. amandoi au intrat pe rand intr-o camera plina de oglinzi, iar primul, zambind, a vazut alti 1000 de catelusi dand din coada veseli catre el. dar cele trist a intampinat alti 1000 de catelusi tristi, s-a speriat si a fugit, neintelegand ce se intampla.
    :)

    ReplyDelete
  8. Din pacate asta e realitatea. Mult prea trista, prea obosita, prea ocupata sa "zambeasca" Deja acest cuvant a devenit o amintire, o iluzie pe care putini dintre noi o mai vad ca pe ceva real. Frumoasa postarea ta si sper ca exista oameni care isi iau zambetul cu ei oriunde ar merge.:)

    ReplyDelete
  9. Suntem intr-o era in care uitam sa zambit si asta o sa ne afecteze in timp ..

    ReplyDelete
  10. nu ne putem lauda ca suntem o natiune prea zambitoare...:)

    ReplyDelete
  11. Dacă acel zâmbet e sincer, dacă nu el distruge!

    ReplyDelete
  12. Eu intotdeauna am zambit...chiar daca inima imi plangea...cred ca numai asa te poti considera puternic,ce este vinovat cel de langa mine ptr supararea sau necazul meu! Orice obstacol care ne iese in cale trebuie sa avem increde in noi,sa ridicam capul,sa zambim si sa mergem inainte

    ReplyDelete
  13. don't forget to put a smile on somebody's face everyday :D

    ReplyDelete
  14. Postarile tale ma fac sa zambesc, ma bucur ca scrii:)

    ReplyDelete
  15. da...mama ei de viata!
    http://www.youtube.com/watch?v=LlVhw8lF8tg

    ReplyDelete
  16. e păcat că uităm de cele mai frumoase lucruri!lucruri care ar face viata noastra minunata!

    ReplyDelete