Versetul zilei

Monday, February 13, 2012

În singurătate...

În singurătate păşesc spre-un drum rătăcit şi uitat de mult, aruncat printre amintiri fără descifrări, fără nume. Alerg şi totuşi parcă stau pe loc într-o lume în care mirări nu ar trebui să mai existe iar  speranţă nici atât.Vă spun, e deja prea târziu, totul se rupe, nimic nu mai este sigur. Şi cerul mi-e singurul părtaş, cândva priveam spre el şi aşteptam un răspuns, astăzi însă privesc în joş şi nu mai aştept nimic. E totuşi o noapte pustie şi e târziu iar eu înca mă gândesc, la ce?  Nu ştiu gânduri ar fi multe, multe cuvinte de zis şi totuşi am ales să tac. Rostul tăcerii? E de aur... e de aur!
Şi acum ce? Se sparge gheaţa şi se clatină pământul, e iar februarie şi ninge cu fulgi mari, e iar iarnă şi sunt iar singură. Sau poate nu singură ci doar înconjurată de suflete reci, de vorbe, de amintiri şi îmbătată de speranţă dar parcă tot singură.
E târziu acum, iar eu nu am în faţă decât o coală albă cu gânduri împrăştiate. Oare pot şti fulgii de nea de ce cad la pământ? Probabil că nu, şi atunci eu de ce ar trebui să realizez că am căzut, de ce sa nu merg mai departe ca şi cum nimic nu s-ar fi întamplat? Ah, sufletul, cred că el e de vina, el nu mă lasă să uit, el mă sfarmă...

31 comments:

  1. uf, esti trista. uita-te la o comedie, citeste bancuri, saruta elefanti, striga, urla, dar nu mai fi trista. zi-i tristetii ca iei o pauza, sa nu te mai caute :)
    te pup!

    ReplyDelete
    Replies
    1. am sa optez pt sarutul cu elefanti |:D cum o fi?

      Delete
  2. Sufletul asta...trebuie sa ai grija de el. Chiar am scris un articol despre acest lucru. Daca intri pe blogul meu, vei vedea ca ultima postare este tocmai despre acest lucru..

    ReplyDelete
  3. Tacerea ai dreptate ,cateodata este de aur , dar sa nu se confunde tacerea cu inchiderea in sine.Sa alegi sa te inchizi in interior nu este deloc bine, astfel suferi mai mult !Si continua sa privesti inspre cer , nu vei avea de pierdut .
    In legatura cu singuratea , intr-o carte (dar chiar nu mai stiu care) am citit urmatoarea afirmatie care mi-a ramas tiparita in mine : ,,Omul este facut sa studieze si singuratatea , dar nu este proiectat sa o aplice . " Intr-o buna zi nu vei mai fi singura ...vei vedea... pe viitor , totul va fi bine .

    ReplyDelete
  4. auzi tu ai texte de pe net sau orig ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. tot ce apare pe acest blog este scris de mine, in afara de acele articole in care este specificata sursa, sau este dat un alt nume. dar de ce intrebi?

      Delete
  5. Draga mea Lavi,sper sa fie un simplu articol,care ca sa fiu sincera mi-a placut foarte mult...sper sa nu fie ceva serios.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ma bucur ca ti-a placut..
      a fost doar un moment..:D

      Delete
  6. o singuratatea asta........uneori avem nevoie de ea...si cateodata nu mai vrea sa ne paraseasca.

    ReplyDelete
  7. iti zic doar atat..o zi in care nu razi e o zi pierduta...:>de aici tu tragi concluzia:D

    ReplyDelete
  8. de ce te indrepti in nesitere spre singuratate?Ai grija de tine si fericirea ta.Toti avem dreptul sa alegem si ar fi trist sa iei o alegere nu tocmai buna.

    ReplyDelete
  9. Salut poate te inscrii si tu la un concurs :X http://webpage-lutzu.blogspot.com/2012/02/concurs-1.html

    ReplyDelete
  10. fiecare experienta, este o lectie de viata... Si eu am trecut prin multe si am crezut ca nu voi mai putea zâmbi vre-o data...
    Soarele rasare în fiecare zi...

    ReplyDelete
  11. De mult nu te-am mai vazut asa trista...si totusi ai drepatate.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) ma bucur ca macar cineva se gandeste ca am si eu dreptate. :)

      Delete
  12. si singuratatea are un rost , trebuie apreciata , este cu un scop , numai sa-l afli !

    ReplyDelete
  13. E doar un sentiment de moment,doar o sitautie de moment.Asteapta doar si ai sa vezi ca mii de suflete te vor inconjura cu tandretea si rabdarea lor.Nu esti singura,ai gandurile cu tine:).Il ai pe Dumnezeu cu tine.:)

    ReplyDelete
  14. fiecare tristete e buna pentru ca e autentica. ne aduce mai aproape de suflet si e un vehicul excelent ca sa coboram mai adanc in noi. esti trista? plangi! si mergi mai departe dar nu ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat ci ca si cum ai trecut prin inca o intamplare. dar tu nu ai nevoie de sfaturi pentru ca tu stii...esti un suflet minunat. te imbratisez cu iubire. iubirea sa ninga peste tine ca ninsoarea de aseara.

    ReplyDelete
  15. Lavi mă doare sufletul să te vadă așa, am citit aseară postarea și am zis că îți scriu azi, poate îmi voi găsi cuvintele mai bine! Dar nu e așa. NU știu ce să îți spun poate nici un cuvânt nu e bun, vreau doar să ști că te înțeleg oricât de ciudat ar suna.
    Vreau să îți las un verset care pe mine mă ajută:” toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu”
    Nu știu dacă am ajutat cu ceva, dar nu uita: sunt aici, nu ești singură!

    ReplyDelete
  16. Unii specialisti cred ca singuratatea este diferenta dintre cati prieteni are o persoana si cati prieteni isi doreste acea persoana sa aiba. Un om poate avea prieteni, dar poate ei nu ii sunt atat de apropiati pe cat si-ar dori, sau isi doreste sa aiba mai multi prieteni.
    Discrepanta dintre nivelul dorit si calitatea prieteniei si actualul nivel poate duce la sentimente de singuratate.

    ReplyDelete