Versetul zilei

Friday, February 24, 2012

Şi Isus a plâns!

Mulţi oameni suferă astăzi, dar oare cînd nu au suferit oamenii? Vedeţi voi, viaţa pe pământul acesta este deşertăciune, azi eşti fericit, mâine un pic mai trist şi tot aşa. Dar cine a zis că trebuie să ne îngrijorăm? Cine a zis că viaţa ar trebui să fie dreaptă, sau egală cu toţi? Cine a zis că totul trebuie să fie bine? Ştiaţi voi, că şi Isus a plâns? Şi El a suferit şi a îndurat mult mai mult decât noi şi totuşi El nu s-a plâns nici măcar o clipă. Dacă am sta să comparăm durerea noastră cu durerea de care El a avut parte înainte de răstignire şi în timpul răstignirii ne-am da seama că nu este chiar atât de mare, că El nu ne dă mai mult decât putem noi duce şi că în afară de asta este lîngă noi în acele momente şi suferă împreună cu noi.
Atunci când sunteţi apăsaţi oricât de mică ar fi problema voastră în ochii lumii nu uitaţi că şi Isus a suferit şi lumea nu l-a înţeles dar Dumnezeu Tatăl a fost cu El!

23 comments:

  1. Frumos sfat,absolut superba postare,si e adevarat tot ce spui tu aici!

    ReplyDelete
  2. Foarte frumos ai zis.Şi adevărat!!

    ReplyDelete
  3. Ce minunat că putem să ne întoarcem privirile spre Domnul!
    Când privim la noi ne pierdem echilibru.
    Da, Domnul Isus este cu noi când este greu. Noi nu suntem singuri niciodată.
    Lacrimile sunt necesare şi bune pentru suflet.
    ana

    anatatarandras.wordpress.com

    ReplyDelete
  4. Sunt total de acord. M-ai lasat fara cuvinte .

    ReplyDelete
  5. scrii minunat, ai castigat un nou cititor, pe mine.
    Te rog adauga in lista ta de messenger id: a.xutzu
    Vreau sa vorbesc ceva cu tine !

    ReplyDelete
  6. Intradevar!
    Adevarat!Cu totii ar trebuii sa ne gandim la suferinta Lui,si apoi la a noastra,care este de sute de ori mai mica.Poate si mai mult.

    ReplyDelete
  7. Totul e adevarat !Nu se poate compara ce a facut Dumnezeu , cu ce facem noi acum ///

    ReplyDelete
  8. frumos mai ales cu acel copyright:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. nu inteleg ce e cu copyright?:D

      Delete
    2. Cred ca s-a referit la ,,drepturile de autor" pe care le-ai situat sus , peste articolul scris .

      Delete
  9. E o mare incurajare pentru om sa stie ca Dumnezeu a suferit...Crucea e urmata intotdeauna de Inviere!

    ReplyDelete
  10. Foarte adevarat si din cauza suferintei oamenii incep sa-si piarda increderea in Dumnezeu!

    ReplyDelete
  11. nordul busolei noastre, lumina farului care ne ghideaza si in intuneric si furtuna. te imbratisez cu drag.

    ReplyDelete
  12. "Ce se întâmplă când viaţa este nedreaptă? Ce se întâmplă dacă acele împrejurări îngrozitoare în care ne aflăm uneori sunt pricinuite de altcineva, iar nu de noi înşine? Ei bine, atunci când ne simţim nedreptăţiţi, să nu uităm că Dumnezeu Însuşi a avut de îndurat comportamentul îngrozitor al celorlalţi oameni. Dumnezeu înţelege prea bine prin ce treci.
    Închipuie-ţi cum ar fi dacă ai şti că urmează să ţi se întâmple ceva îngrozitor! Iisus îţi înţelege chinul sufletesc şi psihologic. În noaptea în care ştia că vor veni să-L aresteze, Iisus S-a dus să Se roage şi a luat şi câţiva prieteni cu El. „A luat cu El pe Petru şi pe cei doi fii ai lui Zebedei şi a început să Se întristeze şi să Se mâhnească foarte tare. Isus le-a zis atunci: „Sufletul Meu este cuprins de o întristare de moarte; rămâneţi aici şi vegheaţi împreună cu Mine.” Apoi a mers puţin mai înainte, a căzut cu faţa la pământ şi S-a rugat, zicând: „Tată, dacă este cu putinţă, depărtează de la Mine paharul acesta! Totuşi nu cum voiesc Eu, ci cum voieşti Tu.”(Evanghelia după Matei 26:37-39 ) Deşi Iisus le mărturisise prietenilor Săi ce se va întâmpla, ei n-au înţeles chinurile Sale şi când Iisus S-a întors de la rugăciune, i-a găsit adormiţi. Aşa că, vezi tu, Iisus înţelege prea bine ce înseamnă să fii în culmea tristeţii şi a durerii şi să nu ai pe nimeni lângă tine.
    Fără îndoială că există dureri şi suferinţe uriaşe în această lume. O parte dintre ele se datorează acţiunilor egoiste, rele ale altor oameni. Unele nu pot fi explicate în viaţa aceasta. Dar Dumnezeu vrea să stea lângă noi. Vrea să ştim că şi El a avut nevoi... şi El a trecut prin suferinţe... şi de aceea este conştient de situaţia noastră. Iisus le-a spus ucenicilor Săi: „Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.”(Evanghelia după Ioan 14:27 ) Avem numeroase motive pentru a ne fi teamă, pentru a fi neliniştiţi, însă Dumnezeu ne poate dărui pacea Sa, care depăşeşte cu mult amploarea problemei care ne „paşte”. La urma urmelor, doar El ne-a creat. El a existat dintotdeauna; El a creat universul din nimic.
    Putem trăi această viaţă în două feluri: fie împreună cu Dumnezeu, fie fără El. Iisus Hristos S-a rugat: „Neprihănitule Tată, lumea nu Te-a cunoscut; dar Eu Te-am cunoscut, şi aceştia au cunoscut că Tu M-ai trimis. Eu le-am făcut cunoscut Numele Tău şi li-L voi mai face cunoscut, pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei, şi Eu să fiu în ei.(Evanghelia după Ioan 17:25,26 ) "
    NU STIU AUTORUL ACESTOR FRAGMENTE , FACE PARTE DINTR-O SERIE DE DE ARTICOLE ADUNATE SUB TITLUL : " DESPRE DUMNEZEU "
    TOATE CELE BUNE !

    ReplyDelete
    Replies
    1. este un fragment frumos, sunt multe versete din Biblie...
      mi-a placut sa le citesc!

      Delete
  13. Asa este...si Isus a suferit...si chiar este o mare mangaiere pentru noi oamneii sa stim ca si Isus a trecut prin aceleasi greutati ca noi...

    ReplyDelete
  14. Asa este...si Isus a suferit...si chiar este o mare mangaiere pentru noi oamneii sa stim ca si Isus a trecut prin aceleasi greutati ca noi...

    ReplyDelete
  15. ar trebui sa-mi pun si eu dreptul de autor:))
    frumos fragmentu':P

    ReplyDelete
  16. A suferit, dar nu s-a depărtat de Dumnezeu!
    Bine ar fi dacă I-am urma exemplul.

    ReplyDelete