Versetul zilei

Saturday, February 4, 2012

Sufletul, in grija cui il lasi?

Remarc cu tristete ca astazi tot mai multi oameni se ingrijesc de aspectul fizic mult mai mult decat ar trebui si uita sa se mai ingrijeasca si de suflet.
Remarc cu tristete ca noi, purtam haine mai scumpe, mai elegante iar sufletul il lasam din ce in ce mai sarac si fara de valoare.
Remarc cu tristete ca femeile, in special adolescentele se imbraca tot mai stramt si tot mai " goale" pentru ca barbatii, tinerii sa fie atrasi de ele.Ajungem apoi la intrebarea, de ce baietii se uita doar la cum arata fetele, de ce se ajunge la divort?  

Remarc cu tristete ca oamenii care nu au cu ce se imbraca , care umbla mai jerpeliti, si nu sunt in pas cu moda sunt dati la o parte, nimeni nestiind ce e cu adevarat in sufletul lor.
Opriti-va din drumul vostru, si macar pentru putin timp meditati la viata voastra, nu cumva ati lasat sufletul deoparte?  L-ati imbracat voi cu iubire, cu iertare, cu bucurie, cu Dumnezeu, cu pace, cu persoane dragi, cu fapte bune?
Ati avut voi grija de sufletul vostru? 
Lasati oglinda, lasati trupul, nu va mai ingrijiti de el mai mult decat ar trebui pentru ca trupul ramane, ajunge in tarana dar sufletul are destinatie catre cer, catre vesnicie.

32 comments:

  1. Ai mare dreptate , o persoana implinita este o persoana care se simte bine in pielea ei si este impacata cu ea si cu Dumnezeu , Dumnezeu ne da puterea sa ne indeplinim visele , daca noi suntem fericiti si El este, si sa nu uitam sa Ii multumim.:)

    ReplyDelete
  2. Un articol care mi-a placut enorm de mult . Ai spus tot ce a fost de spus in acest articol ...cu totul si cu totul minunat !

    ReplyDelete
  3. cel mai important lucru e sa il imbraci cu liniste si iubire si atunci ajungi la destinatie curat:)

    ReplyDelete
  4. este pacat ca exista asemenea oameni, dar eu sunt sigura ca nu sunt multi aceia care se preocupa de aspectul fizic si deloc de suflet!
    A citi, a asculta muzica si a te bucura de frumusetile din natura sunt câteva cadouri pentru suflet! A face baie într-un lac de munte, a te lasa lovit de valuri pe malul marii, sunt câteva cadouri pentru trup.
    Cât priveste divortul... categoric nu are legatura cu aspectul fizic ci cu afectiunile sufletesti... atât de grave, încat ameninta viata! Timpul trece si lasa amprente puternice asupra trupului si sufletului omului... Omul este în permanenta schimbare...

    ReplyDelete
    Replies
    1. frumoase ganduri :)
      eu cred ca divortul are totusi o legatura... atunci cand vine vorba de inselat.

      Delete
  5. Ca intotdeauna,ai dreptate. Cu totii avem momente cand uitam de sufletul nostru,si ne ingrijim de corp.Dar unii dintre noi,nu avem doar momente cand uitam de suflet,ci uitam de tot! Asta este cu adevarat rau,cu adevarat trist !

    ReplyDelete
  6. uita-te la film am refeream =)))daca tot ai zis ca iti face cu ochii..

    ReplyDelete
  7. Din pacate astfel de "gesturi" facem toti sau am facut, iar cine spune ca nu s-a uitat macar o data la haine omului minte!
    E vorba de cum ne vad ceilalti in societate, de cum sunt noi apreciati..se spune ca nu haina il face pe om dar sunt momente cand il face...
    Sunt situatii cand un costum bine croit si o camasa bine calcata arata pozitia omului si studiile sale in timp ce o haine rupta arata ignoranta si dezinteresul...
    E adevarat ca hainele "deschid" multe usi dar in acelasi timp e adevarat ca sufletul "decide" daca acele usi ne raman sau nu deschise..
    Imi place cum ai abordat tema dar eu as spune: Ai grija de suflet fara sa neglijezi fizicul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dar nu am zis sa neglijam fizicul, am zis ca nu trebuie ingrijit in exces.
      sunt de acord cu ce ai scris :)

      Delete
  8. linistea sufleteasca poate fi atinsa numai in echilibru. Domnul ne-a daruit aceasta reprezentare perfecta a vietii - corpul nostru. Sa avem grija de el este ca si cum avem grija de un templu in care traieste Dumnezeu. din ce scrii inteleg ca te referi la o gandire de genul: daca arat bine atrag iubirea, daca arat rau voi fi parasita. si ai dreptate ca e o prostie. din experienta stiu ca iubirea o atragi intr-un singur fel: iubind. si fata de la pagina 5 poate ca determina o erectie dar in niciun caz iubire. iar un om care isi arata fiinta lui interioara, sufletul lui, mereu va fi frumos, indiferent de haine. si tu esti foarte frumoasa, suflet minunat.

    ReplyDelete
  9. eu niciodata nu m-am luat dupa moda... normal ca n-o sa ies afara cu parul nepieptanat sau cu hainele rupte.. dar nici prea dichisita nu sunt

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) e ok, nu am zis ca nu trebuie sa avem grija de noi, de cum aratam, am zis doar ca nu e bine ca o facem uneori in exces si uitam ca sufletul e mai important :)

      Delete
  10. esti o persoana foarte credincioasa, nu ?

    ReplyDelete
  11. ai atins un punct care trebuia de mult atins.si asa e oamenii pun accent mai mult pe corp decat pe suflet...si e o mare greseala.iti multumesc ca ai facut aceasta postare

    ReplyDelete
  12. Felicitari,frumos spus,imi place mult...mult...mult!!!

    ReplyDelete
  13. Daa! nu am ce sa comentez:D hihi, iar fara cuvinte;))

    ReplyDelete