Versetul zilei

Thursday, February 11, 2016

Nu-l mai judeca pe Dumnezeu, știe El ce face

Sursă imagine: internet

Noi oamenii, de multe ori îl judecăm pe Dumnezeu. Ne întrebăm dacă chiar există de ce permite atâta durere în lume, de ce există atâta nedreptate, de ce atâtea rele, dar nu ne gândim niciodată la cât bine ne face.
Știu că se spune că meseria la care lucrezi întruna e meseria de mamă, da într-adevăr ceea ce face o mamă e de admirat, dar la Dumnezeu nu ne gândim niciodată. El lucrează non stop. Mamele tot mai apucă să doarmă câteva ore noaptea, iar apoi când copii le cresc mari au parte și ele de puțin timp liber.
Dumnezeu ne poartă mereu, ne-a purtat pe brațele Sale încă de dinainte ca noi să ne naștem, Dumnezeu nu are pauze nici măcar o clipă. Nu respiră până nu te știe în siguranță. Dumnezeu ne-a iubit și ne iubește atât de mult iar noi nici măcar nu îl apreciem.

Ne e greu să vorbim despre El, să credem în El, ne e greu să găsim credința din inima noastră, ne trebuie dovezi, îl alungăm și nu avem nici măcar o remușcare.

Au fost oameni care au vorbit de rău de Dumnezeu, au fost oameni care l-au batjocorit pe Isus, dar El nu s-a supărat pe ei. Nu, El i-a iubit chiar și atunci. A murit pentru ei. Există vreo dragoste  mai mare? Vreun gest mai demn de iubire decât acesta există?

Dumnezeu iubește oamenii. Știu, lumea în care trăim astăzi e plină de durere și zace în neputință, necredință. Știu, sufletul ne este amărât și avem probleme, dar Dumnezeu e la lucru. El nu ia pauze și nu obosește niciodată, de ce îngăduie unele lucruri vom afla într-o zi. Astăzi, cu mintea noastră nu pricepem chiar totul, Dumnezeu e mult mai înțelept decât noi, știe mai multe decât știm noi așa că ar trebui să îl credem pe cuvânt, să nu-l mai judecăm și să înțelegem că atunci când omul suferă, suferă și Dumnezeu.

Dumnezeu lucrează pentru tine, zi de zi e prezent în viața ta, nu se odihnește. Dumnezeu nu poată să spună : Stai că iau o pauză,  te verific mâine, te descurci tu și singur până atunci.  Nu. Dumnezeu e acolo non stop.

Nu-l mai judeca pe Dumnezeu, știe El ce face, ai încredere în munca Lui!

13 comments:

  1. Bine spus: Dumnezeu știe ce face! Mulțumesc pentru încurajare! :)

    ReplyDelete
  2. E paradoxala afirmatia,ca un om sa-I faca rau sau bine lui Dumnezeu.Când cineva considera faptele bune sau rele Îl afecteaza pe Ziditorul universului,se înseala singur.Faptele noastre,indiferent de natura lor buna sau rea,vor avea efect asupra noastra însine.Ceea ce vom face sau nu semenilor nostri,aceea vom culege.

    "Nu va înselati:"Dumnezeu nu se lasa batjocorit."Ce seamana omul,aceea va si secera."

    Fiti binecuvântati.

    ReplyDelete
  3. Nu există această afirmație în textul meu :D Eu ziceam că Dumnezeu le face bine oamenilor. Nu cred că oamenii îi pot face bine sau rău lui Dumnezeu, îl pot întrista dar asta e altceva.

    Adică în text e vorba de altceva...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Îmi cer scuze pentru eroare.Ma refeream la titlul postarii.Cine-L cunoaste pe Dumnezeu ca sa-L judece sau sa-I cearta socoteala de ce face? "Dealtfel stim ca toate lucrurile lucreaza împreuna înspre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu si anume spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau."
      Fiti binecuvântati.

      Delete
  4. Era o ilustrație în care se spunea că o femeie nu era apreciată de soțul ei niciodată. Soțul credea că dacă stă acasă toată ziua să aibă grijă de copil, ea e mai odihnită față de el care muncește ca un rob. Așa că soția lui s-a hotărât să nu mai facă nimic o zi. Când a ajuns soțul acasă a găsit casa răvășită, copilul murdar, vasele murdare, nici mâncare, nici curat. Totul ca după război. Apoi când el a întrebat ce s-a întâmplat, soția i-a spus: asta ca să vezi cum ar arăta casa asat dacă nu aș muncii eu.

    Cam așa e și cu Dumnezeu. Ne plângem dacă ne lovește o pietricică, dar nu vedem că de fapt pietricică aia e cel mai mărunt lucru care ne-ar fi lovit dacă nu oprea Dumnezeu avalanșa de roci. Dacă Dumnezeu nu ar avea grijă de noi, Satana ne-ar mătura pe toți într-o clipă.

    ReplyDelete
  5. Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru si de aici apar nedreptatile din lume, oamenii nu isi vad rautatea din ei si dau vina pe El.

    ReplyDelete
  6. Dumnezeu are grija in fiecare clipa de noi, doar ca noi nu avem suficienta credinta incat sa ne incredintam total purtarii sale de grija!

    ReplyDelete