Versetul zilei

Tuesday, February 7, 2012

Sa iubesti inseamna...

Sa iubesti inseamna  sa te daruiesti pe tine cu tot ce ai tu. Iubirea e un sentiment fragil care se formeaza in timp, care se rupe greu si care te schimba. Oamenii din viata noastra sunt pretiosi, si oricat de mult ne-ar supara ei trebuie sa fie iubiti. Nu se stie niciodata ce se va intampla in clipa urmatoare, de aceea trebuie sa ne facem mereu timp pentru o vorba buna, o imbratisare, timp  sa spunem: " imi pare rau" "iarta-ma" "te rog" "te iubesc"
E prea tarziu sa facem aceste lucruri in fata unui mormant cu niste flori in mana. E prea tarziu atunci...

A iubi inseamna sa te daruiesti pe tine cu tot ce ai tu fara sa astepti nimic in schimb. Dragostea adevarata nu moare, ea e vesnica si e din Dumnezeu. 
Dumnezeu a lasat oamenii sa se iubeasca, si tot asa a aparut si casatoria. Casatoria nu e un contract, si nu e metoda prin care sa te legi de ceva sau prin care iti distrugi viata cum zic multi. Casatoria e felul in care alegi sa-ti unesti viata cu cea a persoanei pe care o iubesti, e felul in care decizi sa ramai vesnic cu acea persoana, sa o ingrijesti si sa o respecti la bine si la rau, pana la moarte.Imi pare rau ca oamenii  de astazi au uitat valoarea iubirii si a ceea ce inseamna ea.
Iubirea adevarata implica grija, respect,pace, rabdare, atentie, bucurie, iertare.Casatoria nu e altceva decat aceasta iubire pusa in aplicare. De noi depinde daca e reusita sau nu.


Spuneti STOP ACTA printr-o semnatura aici! Pentru cei care au semnat la postarea anterioara, ii rog sa mai semneze o data pentru ca e vorba de alta petitie :D

38 comments:

  1. Iubirea este exact cum ai descris-o ! .Foarte frumos

    ReplyDelete
    Replies
    1. da, este.
      ar fi bine daca ar constientiza toti cum este.

      Delete
    2. Nu o pot constientiza asa cum ai descris-o tu atata timp cat toti mai multi in loc sa puna suflet pun egoism,primele deceptii joaca un rol foarte important in viata,si iti creeaza un tipar dupa care te ghidezi,uni devin dobitoci/ace :)
      E mult de povestit...

      Delete
  2. Am zambit pe parcursul fiecarui cuvant, ai multa dreptate si din pacate asa e, unii au uitat ce e dragostea adevarata!

    ReplyDelete
  3. Foarte adevarat!
    Incredibil de adevarat!
    Extraordinar de adevarat!
    Eu una, am ramas fascinata de afirmatiile scrise de tine, pline de atata adevar!
    Nu pot exprima in cuvinte, placerea cu care am citit acest articol si, totodata, nu-mi pot exprima durerea pe care o am in suflet, din pricina faptului ca, foarte putini oameni, indeplinesc ceea ce tu ai spus, ceea ce ar trebui sa fie indeplinit cu mare daruire si aprofundare... Imi pare rau, pentru toate astea... Dar ce putem face...
    Te admir foarte mult si, vreau sa-ti spun ca esti o minune pe care Dumnezeu a lasat-o pe pamant, pentru a "deschide ochii, sufletele si gandirea oamenilor" intr-un mod extraordinar si incredibil, dar, Dumnezeu te iubeste si are grija de tine, noi, cei care te apreciem fiind prin iubirea si grija Lui pentru tine!
    Te iubesc! (Stii cine, Stii de ce!)
    >:D<

    ReplyDelete
  4. Sa vin in completarea titlului : ,,Sa iubesti inseamna... TOTUL !" .
    Dar mai exista oare iubire adevarata ? Da , exista , insa foarte putini oameni o inteleg iar si mai putini oameni o impartasesc . O familie unita prin iubire este cea mai frumoasa familie , si nici-un factor extern nu le poate face rau deoarece o familie formata din iubire este o familie formata cu ajutorul lui Dumnezeu .Dumnezeu este iubire , si nimic nu poate fi mai presus de Dumnezeu .
    In zilele de astazi (fara sa generalizez) se urmareste foarte mult partea materiala decat iubirea , si pe urma ne intrebam :De ce s-a ajuns la divorturi ?
    Cea mai frumoasa parte a vietii este atunci cand iubesti cu adevarat , daca nu ai iubit cu adevarat niciodata ai trait degeaba pe Pamant .
    *Aceasta este parerea mea legata de iubire .

    Mi-a placut enorm de mult articolul !

    ReplyDelete
    Replies
    1. imi plac comentariile lungi :D

      Delete
    2. mda... :d De obicei cand scriu uit uneori diferenta dintre un comm si un articol scris pe blog...si ma apuc sa scriu...sa scriu...sa scriu :d .

      Delete
    3. ai putea scrie si un articol intreg, ca nu m-ar deranja :)

      Delete
  5. Foarte frumos . Sunt de acord cu tine , mai ales în privinţa căsătoriei care până la urmă nu reprezintă decât o confirmare a legăturii deja existente între cei doi . Păcat că lumea se teme şi fuge din ce în ce mai tare de ea ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. adevarat.dar macar putini daca stiu de adevarata ei semnificatie tot bine e:)

      Delete
  6. Cred că o să iasă o mică filosoafă din tine! :P

    ReplyDelete
  7. A iubi inseamna a trai viata celuilalt... sa uiti de tine si sa te daruiesti cu totul celuilalt fara a astepta vreodata ceva in schimb.Iubirea nu te poate distruge,te poate educa ca sa stii cum sa te porti mai tarziu, te poate face mai puternica, poate sa-ti dea incredere in tine ....iar casatoria este ceva serios care reprezinta iubire ,respect,prietenie,responsabilitate si putina toleranta unul fata de celalalt

    ReplyDelete
    Replies
    1. ai cuprins exact totul :)
      "A iubi inseamna a trai viata celuilalt"
      frumos spus...

      Delete
  8. Faine gânduri, suntem pe aceeași lungime de undă!:)
    Dar mereu spun: eu cred și sunt de părere că nu există dragoste adevărată sau falsă, ori e dragoste ori e altceva( sper să nu te superi, numa io cam spun ceea ce gândesc)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ai dreptate, sunt de aceeasi parere, ori e dragoste ori nu e.

      Delete
  9. A iubi inseamna a trai fiecare clipa cu zambetul pe buze! Inseamna, nu sa uiti de tine, ci sa iti amintesti de ceilalti gandindu-te la tine, sa faci un bine celorlalti, gandindu-te ca asta te va face fericit! Iubirea e ... ceva atat de frumos!
    Superb ce ai scris!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) chiar e ceva frumos, pacat ca doare mult.

      Delete
  10. Ma avant si eu in discutie spunand un vechi citat de-a lui E.Cioran:
    A iubi inseamna a suferi si cum multi fug de suferinta putini stiu sa iubeasca!
    Nu e usor sa-ti gasesti persoana potrivita alaturi de care sa traiesti pentru tot restul vietii..
    Si casatoria in sine nu e un "contract", dar implica unul! :P
    Si anume, casatoria conditioneaza iubirea eterna !!! Foarte frumos post, mi-a placut enorm!

    ReplyDelete
    Replies
    1. stiu citatul, e unul dintre cele care imi plac :D
      si are mult adevar.

      ma bucur ca ti-a placut postul :)

      Delete
  11. Sincer, tind sa cred ceea ce spui pentru ca pari sau esti o persoana cumsecade, dar daca o cred inseamna ca nu am iubit niciodata, nu m-am gandit la asta niciodata ! ! !

    ReplyDelete
    Replies
    1. poate ca ai iubit intr-un alt mod, la urma urmei iubirea despre care vorbesc ar trebuii sa fie o iubire dea matura...
      cea adolescentina e mai altfel oarecum.

      Delete
  12. Asa este!foarte frumos..pacat ca nu toti o vad astfel,pacat ca nu stiu sa ii aprecieze adevarata valoare!

    ReplyDelete
  13. Poza pe care ai ataşat-o acestui articol frumos m-a făcut să zâmbesc:) Fii binecuvântată,Lavinia!

    ReplyDelete
  14. Iubirea este cel mai sensibil si totodata cel mai puternic sentiment care exista, cel care aduce bucurie dar si tristete, este un sentiment divin:)

    ReplyDelete