Versetul zilei

Saturday, February 27, 2016

Te-au ridicat pe un piedestal

Sursă imagine:  http://the-blue-mockingbird.tumblr.com/

Te-au ridicat pe un piedestal, te-au pus acolo și te-au venerat de la distanță. Eu te-am văzut în treacăt și te-am privit. Se putea vedea foarte puțin din Tine. M-am întristat și m-am uitat bine în jurul meu. Erai înconjurată de prea multă gălăgie, prea multă venerație, se vedea mult Regele din Tine, dar prea puțin dorul și iubirea de Tată, prea puțin se vedea prietenia pe care erai gata să o oferi.

Te-au ridicat pe un piedestal, au avut impresia că așa te vor vedea toți, dar tot ce au făcut de fapt a fost să te facă să pari mai departe, mai mare, mai ascuns.
Eu te-am găsit deschis, te-am văzut lângă mine. Știu că eu sunt un om, un nimic, o urmă de țărână, dar știu că Tu nu ai nevoie de un piedestal, știu că Tu ai o inimă de Tată, de prieten, de iubire, poți sta lângă mine, mă poți atinge. Eu te pot lua de mână iar Tu nu te superi dacă o fac.

Te-au ridicat pe un piedestal, la care eu nu ajung și nici nu am să ajung vreodată, dar Te-am găsit lângă mine. Pe piedestalul ăla nu erai Tu cel adevărat, ci doar acea parte din Tine pe care voiau ei să o vadă. Da, știu, ești Dumnezeu atotputernic, dar știi să cobori lângă cel ce te cheamă din toată inima, ai știut să lași cerul și să porți crucea în spate. Să te lași străpuns pentru noi. Unde era piedestalul Tău atunci? Oare nu au văzut ei că Tu ai renunțat la tot pentru ei? De ce continuă să te ridice când tu ești lângă ei?

Te-au ridicat pe un piedestal, am vrut să ajung și eu la Tine, dar mi-am plecat capul în jos tristă, pentru că nu am putut. Erai prea departe. În felul în care te prezintă ei ești prea departe, iar eu nu pot să concep asta.

Tu, Dumnezeu, ai zis că vei fi lângă mine, lângă noi, în orice clipă, în orice ceas...te înalț în inima mea, dar nu și când vine vorba de a-ți adresa un cuvânt, nu și când vine vorba de a vorbi direct cu Tine, de a te simți, de a zice tot ce am pe suflet, pentru că știu că Tu nu ești pe nici un piedestal, tu ești în inimă.

Ce poate fi mai aproape de un om decât inima lui?

4 comments:

  1. Te-au ridicat pe un piedestal... dar Tu esti langa mine, jos, tinandu-ma de man. Ce frumos, Domnul sa te binecuvanteze :D

    ReplyDelete
  2. "Asa vorbeste mai departe Domnul:"La vremea îndurarii te voi asculta si în ziua mântuirii Te voi ajuta;Te voi pazi si Te voi pune sa faci legamânt cu poporul,sa ridici tzara si sa împarti mostenirile risipite;
    sa spui prinsilor de razboi:'Iesitti!'si celor ce sunt în întuneric:'Aratati-va!'Ei vor paste pe drumurisi vor gasi locuri de pasune pe toate coastele."(Isaia49:8,9)
    Fii binecuvântata de Tatal nostru.

    ReplyDelete